Moinkballs

 

Kooktijd: +- 1u30 min
Voorbereidingstijd: +- 30 min
Temperatuur: +- 120 graden indirect
30 ballen

Ingrediënten:

300 gram gerookt ontbijtspek
BBQ saus sweet baby ray’s of no rubbish innocent blood
Rub No Rubbish All purpose (no salt) of Braairub 2
750 gram rundergehakt
40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
1 ei losgeklopt
60 gram gekruid paneermeel
118 ml melk
2 eetlepels knoflook fijngehakt
2 theelepels peterselie gedroogd
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper versgemalen
1 theelepel oregano gedroogd

Extra benodigdheden:

Cocktailprikkertjes
Rookhout appel of kers
Kernthermometer

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal. Als je echt precies wilt zijn weeg ze dan af, 33 gram is hoe groot ik ze maak.
  2. Bestrooi de gehaktballetjes met de BBQ rub.
  3. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-120°C.
  5. Voeg het rookhout toe en leg de MOINK balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter. (+- 1 uur)
  6. Als de MOINK balls een kerntemperatuur van 60°C hebben bereikt (na ongeveer 1 uur) bestrijk je ze met barbecuesaus.
  7. Als ze een kerntemperatuur van 70°C hebben (zo'n 30 minuten later) mogen ze van de barbecue.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.