Kooktijd: +- 1 uur 10 min
Temperatuur: +- 180 graden indirect + direct
4 personen
Wat heb je nodig?
1 kg tomaten
2 stuks rode paprika
3 stuks rode ui
1 stuk knoflookbol
4 takjes rozemarijn
2 takjes salie
Olijfolie
Peper & zout
150 ml rode wijn
500 ml water
1 blokje groente bouillon
Potje zure room
Meat Church Holy Voodoo
Dutch oven
Red wine/oak chunks
Staafmixer
Voorbereiding
- Maak je kamado klaar voor indirecte werking op 180 graden.
- Gebruik het deksel van je dutch oven (indien groot genoeg) om de groenten in te roken, indien je dutch oven niet groot genoeg zou zijn kan je gerust een braadslede gebruiken.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grove stukken van 3-4 cm.
- Snijd de tomaten en uien in kwarten. De uien moeten ongeveer dezelfde grootte hebben als de tomaten.
- Verwijder losse bladeren van de knoflookbol en snijd de bovenkant eraf. Leg de knoflook tussen de tomaten, paprika en ui in het dutch oven deksel of braadslede.
- Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Pluk de blaadjes van de salie en verdeel ze samen met de takjes rozemarijn over de braadslede.
Bereiding
- Plaats 1-2 rookchucks tussen de gloeiende kolen.
- Van zodra de chuncks beginnen te roken mogen de groenten in de kamado voor een 20 tal minuutjes.
- Na 20 min. giet je de rode wijn bij de groenten, de wijn zorgt ervoor dat de tomaten zachter gaan worden.
- Laat een half uurtje sudderen tot de tomaten zacht genoeg zijn.
- Haal nu de groenten van de kamado en verwijder de plate setter van onder het rooster uit naar een directe hitte. Zet nu je dutch oven op het rooster en vul deze met het water en verkruimeld groente bouillonblokje en breng aan de kook met het deksel erop en kamado gesloten op een 200 graden.
- Verkruimel de blaadjes rozemarijn van de tankjes boven de groenten.
- Haal 3 tenen uit de knoflookbol en gebruik te onder ge groenten, de overschot kan je gebruiken voor zelf kruidenboter te maken.
- Zodra het water in je dutch oven kookt, haal je hem uit je kamado en plaats op een hittebestendige ondergrond.
- Giet de groenten inclusief het vocht in de dutch oven met de bouillon.
- Kruid af met Holy Voodoo rub (let er mee op en gebruik het zeker naar smaak!)
- Zet er de staafmixer in totdat je een mooie, gladde soep bekomt.
- Serveer met een scheutje zure room. Smakelijk!